Un lucru este cert în viață, și anume că, orice viețuitate va muri în cele din urmă. Modul în care unii oameni își încheie călătoria poate fi unul bizar, uneori chiar și amuzant (asta dacă îți place comedia neagră). Următorul articol include câteva moduri și circumstanțe mai neobișnuite de decese de-a lungul istoriei.

10. Chrysippus din Soli – 207 î.Hr.

A fost un filosof grec, care și-a petrecut viața gândindu-se la modul în care funcționează lumea. El a compus 700 de lucrări despre matematică, etică, fizică și religie și a fost al doilea fondator al stoicismului.

Sursă imagine

Chrysippus a murit la vârsta de 73 de ani. Se presupune că a murit ori din cauza vinului nediluat, ori din cauză că, în timp ce privea un măgar cum mânca, a făcut o glumă despre măgar și nu s-a mai oprit din râs niciodată. Se crede că filosoful grec este singurul om care e posibil să fi murit din cauza propriei glume.

9. Sigurd Eysteinsson – 892 d.Hr.

A fost un războinic viking, care l-a provocat la luptă pe Mael Brigte. Potrivit obiceiurilor, cei doi aveau dreptul de a veni însoțiți de 40 de luptători. Fiind un viking nedemn de încredere, Sigurd a trișat și a venit însoțit de 80 de oameni. Bineînțeles că el a câștigat lupta fără prea mult efort, din cauza avantajului numeric.

Sursă image

Pentru a-și oferi un mic suvenir, Sigurd l-a decapitat pe adversarul său, legându-i capul de șaua sa. În timp ce călătorea, capul inamicului i se lovea de picior iar dintele acestuia îi zgâria piciorul. Având în vedere că în gura unei persoane există foarte multe bacterii și nici medicina nu era tocmai avansată în perioada respectivă, piciorul lui Sigurd s-a infectat.

Moartea sa a survenit la doar câteva zile și legenda spune că fantoma lui Mael Brigte s-a întors pentru a se răzbuna pentru trădarea acestuia.

8. Arthur Aston – 1649

Arthur Aston a fost un soldat englez, care l-a servit toată viața sa pe regele Charles I în Războiul Civil Englez. În urma războiului, Arthur și-a pierdut piciorul.

Sursă imagine

Moartea s-a prematură a survenit atunci când a fost atacat pentru că se credea că în piciorul de lemn el ascunde bani. Partea și mai bizară din toată povestea este că Arthur Aston a fost bătut cu propriul picior din lemn, până a rămas fără suflare.

7. Henry Hall – 1755

A fost păzitorul farului la Lighthouse Eddystone din Cornwall. În timp ce era la datorie, a izbucnit un incendiu în turnul din lemn, pe care nu l-a putut stinge.

Sursă imagine

El și cei doi însoțitori care se aflau în turn au scăpat și în timp ce privea cum focul arde, Henry nu și-a dat seama că o bucată de plumb topit de pe reflector i-a ajuns în gură. Moartea lui a survenit după câteva zile de la incident. La autopsie s-au descoperit 170 de grame de plumb în stomacul acestuia.

6. Clement Vallandigham – 1871

Avocatul acuzatului, Clement Vallandigham dorea să își apare clientul care a împușcat un om într-un bar din Ohio. În sala de judecată el și-a scos pistolul din buzunar pentru a demonstra plauzabilitatea teoriei sale.

Sursă imagine

Din păcate, el a omis faptul că pistolul era încărcat și s-a împușcat accidental în picior în artera femurală, sângerând până la moartea. Partea interesantă este că, pârâtul a fost achitat și eliberat.

5. Phill McClean – 1926

Phill McClean în vârstă de 16 ani, din Australia a devenit singura persoană ucisă de pasărea cazuar.

Sursă imagine

Pasărea a intrat în curtea familiei McClean, așa că Phill și fratele său au decis să omoare pasărea. Phill McClean a lovit pasărea care s-a înfuriat și l-a zgâriat pe gât. Deși băiatul a reușit să fugă, la scurt timp s-a prăbușit și a murit din cauza hemoragiei.

4. Len Koenecke – 1935

Len Koenecke, un fost jucător de baseball al echipei Dodgers Brooklyn și al Giants din New York, a fost dat afară din echipă din cauza problemei pe care o avea cu alcoolul. În drum spre casă a fost imoblizat deoarece a început să agreseze pasagerii din avion și însoțitorii de zbor.

Sursă imagine

Odată ajuns acasă în New York, el a închiriat un avion privat către Buffalo. Din cauza consumului ridicat de alcool, Len a atacat pilotul și copilotul avionului în timpul zborului. Pentru a se apăra, pilotul l-a lovit pe Len în cap cu stingătorul de incendiu și a aterizat de urgență. Din păcate Len a murit, în urma unei hemoragii severe la cap.

3. Alan Stacey – 1960

Alan a fost un pilot de Formula 1 a echipei Lotus din Marea Britanie. În timpul Marelui Premiu Belgian, Alan a atins viteza de 190 de km/h, când brusc a pierdut controlul mașinii, lovindu-se de parapet.

Sursă imagine

În urma expertizei medicale a reieșit faptul că, Alan Stacey a fost lovit în casca de protecție de o pasăre. Din cauza vitezei mari pasărea a funcționat ca un proiectil, iar pilotul a murit pe loc.

2. Echipa Bena Tshadi  – 1998

În octombrie 1998, avea loc meciul de fotbal din Kasai, Republica Democratică Congo, când un fulger a lovit terenul de fotbal. Toți cei 11 membrii ai echipei Bena Tshadi au murit și alte 31 de persoane au fost rănite. Surprinzător este că membrii echipei adverse nu au fost răniți în urma acestui accident.

Motivul pentru care toți cei 11 jucători au murit, în timp ce adversarii lor au scăpat nevătămați a fost că, cei din echipa Bena Tshadi aveau în compenența echipamentului plăcuțe de oțel.  Echipa gazda avea un echipament format în totalitate din materiale sintetice și plastice, drept urmare au scăpat nevătămați.

1. Acton Beale – 2011

Tânărul din Australia a murit după ce a căzut de pe un balcon situat la etajul 7. Acton Beale încerca să se fotografieze în timp ce stătea drept ca o scândură pe balustrada balconului.

Sursă imagine

Practica ciudată se numește ”planking” și presupune ca persoana care o practică să stea cât mai dreaptă pe orizontală, pe tot felul de suprafețe.

Este trist faptul că, din încercarea de a avea poze cât mai reușite, mulți tineri recurg la scenarii periculoase care le pun de cele mai multe ori viața în pericol.

Există multe alte exemple de decese absurde care s-au petrecut de-a lungul istoriei, așa că dacă te gândești la cele care nu le-ai regăsit în articol, te rugăm să le împărtășești cu noi în secțiunea de comentarii.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor tăi:

Lasă un comentariu

avatar
  Abonare  
Notifica