Controversata procedură, menită să alungească gâtul, provoacă multă durere și necesită și mai multă dedicare. Anumite culturi au o istorie bogată în practicile de alungire a gâtului și în multe cazuri, motivele pentru care oamenii fac această alegere sunt legate de tradiție.

Trebuie să înțelegem că modificarea corpului este în primul rând o alegere personală și în anumite culturi, toate aceste modificări aduse corpului au o importanță uriașă.

Alungirea gâtului este una dintre cele mai vechi forme de modificare ale corpului

Practica de alungire a gâtului datează încă din secolul 11 în Asia de Sud-Est. În trecut, inelele erau purtate ca și un ritual de trecere sau ca și un semn al bogăției.

Sursă imagine

Originea acestei practici este un mister

Există mai multe păreri privind originea acestei practici. Unii istorici cred că a fost introdusă pentru a proteja femeile de mușcăturile tigrului, în timp ce alții teoretizează că femeile au început să poarte inelele la gât pentru a deveni mai puțin atractive pentru comercianții de sclavi.

La polul opus sunt cei care afirmă că inelele din jurul gâtului simbolizează de fapt frumusețea și bogăția și că inelele fac femeile să devină mai atractive pentru bărbații din tribul Padaung.

Nu se știe cu adevărat originea practicii, dar oricare ar fi ea, reprezintă simbolul și identitatea femeilor din Padaung.

Procesul începe în jurul vârstei de 5 ani

Imaginează-ți o fată de 5 ani purtând aceste inele în jurul gâtului, care cântăresc 4,5 kg.

Fetele din tribul Padaung încep să poarte inelele de la o vârstă foarte fragedă și pe parcursul vieții continuă să își adauge inele, ajungând la 22 de kg. De cele mai multe ori, pielea devine vânătă și își schimbă culoarea din cauza inelelor uzate.

Sursă imagine

Mai multe inele sunt adăugate de-a lungul anilor

Alungirea gâtului începe cu un simplu guler de alamă atunci când oasele fetelor sunt mici și flexibile, dar adevărata schimbarea are loc de-a lungul anilor.

Pe măsură ce fetele cresc, se adaugă tot mai multe inele la gatul lor, iar cele anterioare sunt înlocuite cu unele mai lungi. Ele așteaptă cu nerăbdare schimbarea inelelor deoarece asta este singura lor oportunitate de a-și vedea gâtul.

Adăugarea inelelor produce schimbări majore ale corpului

Modificarea corpului cauzată de alungirea gâtului este drastică. Greutatea inelelor determină clavicula și coastele să coboare aproximativ 45 de grade în jos față de poziția normală, coborând umerii și făcând ca gâtul să pară alungit. În ciuda numelui, practica nu face gâtul să fie mai lung.

Sursă imagine

Îndepărtarea inelelor poate fi dureroasă

Inelele pot provoca disconfort și probleme atunci când se decolorează, iar muschii gâtului se slăbesc în timp. Atunci când își îndepărtează inelele, efectele secundare se ameliorează de obicei în câteva ore.

Există un caz în care o femeie a descoperit că îi crește mucegaiul pe gât atunci când le-a îndepărtat.

Inelele pot fi îndepărtate ca și formă de pedeapsă

În timp ce unele femei tinere aleg să își îndepărteze inelele, în unele triburi îndepărtarea lor este o pedeapsă. Adulterul este pedepsit prin îndepărtarea inelelor și în unele cazuri femeia trebuie să își petreacă restul vieții în pat întrucât mușchii gâtului sunt foarte slăbiți.

Femeile mai tinere rup tradiția

Femeile tinere din tribul Kayan Lahwi aleg să-și îndepărteze inelele, în ciuda disconfortului temporar al gâtului, în timp ce femeile mai în vârstă sunt îngrijorate de faptul că în timp această tradiție va dispărea.

Sursă imagine

În timp ce altele o fac doar de dragului modei

Alungirea gâtului este uneori adoptată ca și o formă de modificare a corpului. Sydney Smith din Los Angeles a folosit 11 inele din cupru pentru a-și alungi gâtul, asta după ce a fost inspirată de femeile tribale dintr-un documentar realizat de National Geographic.

Sursă imagine

Alungirea gâtului poate părea bizară pentru cei din exterior, însă este important să ne amntim că modificarea corporală extremă se întâmpla peste tot în lume.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor tăi:

Lasă un comentariu

avatar
  Abonare  
Notifica