În funcție de continentul pe care te afli, prețurile diferă extrem de mult în funcție de ceea ce vrei să-ți cumperi. Spre exemplu un fruct mai exotic poate ajunge și la câțiva zeci de lei în România, dar în țara din care provine, fructul este mult mai ieftin. Asta este și logic până la urmă.

Surprinzător, lucrurile nu stau întotdeauna așa. Hai să vedem ce poți face cu 5 lei în diferite țări din lume.

10. India – 6 căni ceai masala

Odată ajuns acolo, cu 5 lei îți poți cumpăra 6 căni de mici dimensiuni cu ceai masala. Ceaiul masala este ceaiul negru amestecat cu un mix de condimente și ierburi indiene. În tradiția indiană, ceaiul masala este perfect pentru o discuție între prieteni sau familie.

9. Italia – un cappuccino mediu

Fiind renumită pentru delicatesele din bucătărie, mașinile sport și moda de lux, Italia oferă pentru 5 lei doar un cappuccino mediu.

Sursă imagine

8. Dubai – o apă minerală la 0,5L

O destinație turistică relativ nouă, Dubai a devenit popular destul de recent. Spre exemplu, Dubai se mândrește cu cea mai înaltă clădire din lume (Burj Khalifa – 828 m) și cu unul din cele mai mari mall-uri din lume (Dubai Mall).

Sursă imagine

Poate că din această cauza, singurul lucru pe care îl poți cumpăra cu 5 lei de acolo este o apă minerală la 0,5L. Asta în cel mai fericit caz.

7. Turcia – 3 PET-uri de apă minerală la 0,5L

Fiind o destinație preferată de cei ce vor să se relaxeze pe plajă, Turcia este renumită pentru serviciile hoteliere extraordinare. În plus, mâncarea de acolo este incredibilă. Cu toate astea, în Turcia îți poți cumpăra 3 sticle de apă cu 5 lei.

Sursă imagine

6. Shanghai, China – 10 găluște chinezești

Situat la estul Chinei, orașul Shanghai este unul din cele mai importante orașe din punct de vedere economic, cultural și culinar. Bineînțeles că tradiționalul cu modernul s-au îmbinat perfect, drept urmare cu 5 lei poți să-ți cumperi 10 găluște chinezești umplute cu legume.

Sursă imagine

5. Japonia – un Snickers

Prețurile sunt un pic cam piperate în Tokyo, dar în funcție de bugetul ales, poți avea o experiență pe măsură. De exemplu cu 5 lei poți cumpăra o ciocolată Snickers sau o bilă de orez.

4. Marea Britanie, Londra – o pâine mică

Unul din cele mai vizitate orașe din lume, Londra are câte ceva pentru oricine: istorie, ștință, mâncare, petreceri, etc. Cu toate astea, în Londra poți cumpăra cu 5 lei o pâine mică sau un baton KitKat.

Sursă imagine

3. SUA, New York – o felie de pizza

Probabil cel mai vizitat oraș din SUA, New York este un oraș unde orice cultură este reprezentată. De aceea, mâncărurile sunt extrem de variate și poți găsi cu 5 lei o felie de pizza.

2. Malaezia – roti canai

Aici cu 5 lei poți cumpăra câteva felii de roti canai care sunt un fel de lipie indiană. Îți imaginezi câte umpluturi și rețete există pentru roti canai?

Sursă imagine

1. Vietnam – o supă

Pho este o supă vietnameză făcută cu tăiței de orez, ierburi și carne (vită sau pui). Este o mâncare populară pe străzile din Vietnam, și ghici cât te-ar costa o porție? Exact, 5 lei.

Tu ce crezi că poți să-ți cumperi cu 5 lei?

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor tăi:

Lasă un comentariu

avatar
  Abonare  
Notifica