Pe măsură ce populața și orașele sunt în continuă creștere, anumite animalele sălbatice sunt nevoite să se adapteze traiului urban alături de oameni. Multe dintre viețuități își schimbă dieta sau comportamentul pentru a se adapta și supraviețui. Astfel că animale cu 2 picioare, 4 sau 8, care zboară sau nu, ajung să numească orașele „acasă”.

Mai jos sunt câteva care au reușit să se integreze perfect în jungla de beton a orașelor.

5. Porcul mistreț în Berlin

Mii de mistreți trăiesc în Berlin, unde invadează grădini, se răsfață prin cartiere și provoacă accidente rutiere. Cu colții lor ascuțiți și trunchiurile dungate, mistreții sunt ușor de observat mai ales dacă locuiești în zona Alexanderplatz.

Sursă imagine

Populația lor este estimată undeva la 3.000 și pot fi văzuți din ce în ce mai des în oraș. Până și comportamentul începe să se schimbe, iar oamenii încep să se obișnuiască cu prezența lor.

Din păcate număr de accidente este în creștere – de la accidente rutiere, atacuri asupra câinilor și a oamenilor, până la oprirea trenurilor suburbane cauzate de o cireadă de porci mistreți.

Deoarece există restricții privind vânătoarea și nu există alți prădători naturali ai mistreților la oraș, mistreții par că nu au de gând să se mai mute de acolo.

4. Gaia roșie în Marea Britanie

Cunoscută și sub numele de șorliță, este o pasăre de pradă cu o mărime medie a corpului de 61-72 de cm și cu o anvergură a aripilor cuprinsă între 140-165 de cm.

Ea poate fi văzută desupra supermarketurilor și a centrelor comerciale din Marea Britanie. Dar, înainte de asta această specie a fost vânată și a ajuns aproape pe cale de dispariție. În 1989, Comitetul pentru Conservarea Naturii a luat decizia de a reintroduce pasărea în diferite părți ale țării.

Sursă imagine

În zilele noastre oamenii mai lasă intenționat hrană în grădinile lor, însă pentru aceste păsări găsirea hranei nu este o problemă. Ca și în cazul tuturor animalelor care se adaptează vieții de la oraș, mulți au ajuns să considere această pasăre un dăunător.

Populația ei este în continuă creștere și se estimeză că numărul lor a ajuns undeva la 2.000, însă mai are nevoie de ajutor pentru a-și menține numărul.

3. Papagalul cu creastă galbenă din Hong-Kong

Acestă pasăre albă cu creasta galbenă se află din păcate pe cale de dispariție și asta din cauza cererii ridicate ca animal de companie, lipsei alimentelor, precipitațiilor mari și nu în ultimul rând, pesticidelor.

Sursă imagine

Cu toate astea, în mijlocul Hong Kong-ului puternic urbanizat, un număr estimat de 200 de papagali (10% din populația globală) trăiește aici.

2. Leoparzii din Mumbai

Mumbaiul găzduiește cea mai mare concentrație de leoparzi din lume. Așa cum oamenii din anumite orașe din România se plâng de prezența urșilor, locuitorii de la periferia orașului Mumbai se plâng de leoparzi.

Sursă imagine

Se estimează că un număr de 41 de leoparzi trăiesc aici și asta din cauză că habitatul leopardului se micșorează din ce în ce mai mult. Din păcate, atacurile leoparzilor se soldează de cele mai multe ori cu răni foarte grave, uneori chiar și moartea. Oamenii se tem să iasă din case, în timp ce copiii din zonele afectate umblă doar în grupuri de câte șase sau mai mult.

Partea bună este că leoparzii protejează oamenii de rabie întrucât mănâncă câini sălbatici, sursa principală a virusului.

1. Coioții în New York

Dacă locuiești în New York, coioții nu mai reprezintă o apariție surprinzătoare. În 2015, fotografia unui coiot de pe acoperișul unei clădiri din Queens a devenit virală.

Sursă imagine

Ei mai sunt văzuți rătăcind prin Central Park și consumă în principal șoareci și iepuri. Nu refuză nici resturile de mâncare lăsate de unele restaurante.

Coioții au colonizat zonele metropolitane în state precum Texas, Massachusetts, California și Illinois.

Comportamentul nostru are un impact imens asupra animalelor. Dacă oamenii hrănesc animalele sălbatice și distrug habitatul lor natural, acestea vor deveni mai dependente de oameni. Fapt care ar putea avea consecințe negative atât pentru ele cât și pentru noi.

Ar trebui să ne așteptăm ca mai multe animale să se „mute” la oraș? Probabil.

Ți-a plăcut articolul? Distribuie-l și prietenilor tăi:

Lasă un comentariu

avatar
  Abonare  
Notifica